75

REMEMBER

NL

Op 17 januari 1945 valt het Sovjetleger Warschau binnen. Himmler beveelt de evacuatie van Auschwitz. Tienduizenden gedeporteerden beginnen aan de ‘dodenmarsen’ met bestemming andere concentratiekampen. Velen sterven onderweg.

Tien dagen later, op 27 januari 1945 komt het Rode leger aan in het bijna verlaten kamp van Auschwitz. Die datum wordt herinnerd als de dag van de bevrijding van het kamp dat de geschiedenis zal ingaan als het symbool van de Shoah.
Alhoewel de bevrijding van België stapsgewijs plaatsvindt tussen september en november 1944, is het pas op 8 mei 1945 dat Duitsland officieel capituleert, waardoor in Europa een einde komt aan de Tweede Wereldoorlog.

De Stichting Auschwitz/Vzw Auschwitz in Gedachtenis wil zijn kennis, zijn jarenlange ervaring en zijn verworven expertise aanwenden om deze herdenking alle eer aan te doen en nodigt u uit deel te nemen aan de aangeboden activiteiten: film, theater, concerten, conferenties, tentoonstellingen en herinneringsparcours.

Oktober

Geen evenementen

NEEM CONTACT OP MET DE ORGANISATOR

Stichting Auschwitz site – vzw Auschwitz in Gedachtenis

Wolstraat 17 Bus 50 – 1000 Brussel

info@remember75.be

"Suite aux mesures prises par le gouvernement fédéral, toutes les activités sont annulés jusqu'à nouvel ordre. Merci de revenir vers notre site bientôt"

"Naar aanleiding van de beslissingen, genomen door de federale regering, schorten wij alle activiteiten op tot nader order. Dank u om vlug terug te komen naar onze website"

X
X